Έλεγχος ασφάλειας ιστοσελίδων

Βοήθεια! Χακάρανε το site μου! Τι κάνω;

Πρώτα απ' όλα, ψυχραιμία! Βρείτε όλους τους κωδικούς πρόσβασης σε υπηρεσίες φιλοξενίας σας (FTP, CPanel, Plesk κλπ) και επικοινωνείτε άμεσα μαζί μας για να ξεκινήσουμε την διαδικασία καθαρισμού και επαναφοράς λειτουργικότητας της ιστοσελίδας σας.

Το site μου το έχω χρόνια και δε με έχουν χακάρει ποτέ. Γιατί να χρειαστώ τις υπηρεσίες σας;

Γιατί οι εποχές έχουν αλλάξει. Όταν μέσα σε 20 χρόνια το Internet έχει μετασχηματίσει απόλυτα την παγκόσμια οικονομία, είναι αναμενόμενο ότι πολλοί επιτήδιοι θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν από αυτό, με διάφορους τρόπους.

Για τους ίδιους λόγους που έχουμε κλειδαριές στα σπίτια μας και κλειδώνουμε τα αυτοκίνητα μας έτσι και στο Internet πρέπει να προστατεύουμε την διαδικτυακή μας περιουσία και παρουσία.

Ποιος θέλει να με χακάρει εμένα; Τι δουλειά έχουν συγκεκριμένα μαζί μου;

Στις 99% των περιπτώσεων επιθέσεων σε ιστοσελίδες, οι στόχοι είναι τυχαίοι και όχι προσωποποιημένοι. Συνώθως, οι hackers, είτε για να πραγματοποιήσουνε επιθέσεις σε "μεγάλους" στόχους (πχ τράπεζες, οργανισμούς κλπ) είτε απλά για να στείλουν διαφημιστικά spam, χρειάζονται αρκετή υπολογιστική ισχύ και πολλαπλά σημεία εκκίνησης. Έτσι, απλά χακράρουν το site σας (και πολλές φορές μάλιστα χωρίς να είναι κάτι ορατό στον επισκέπτη) και το χρησιμοποιούν κατά βούληση για τους σκοπούς τους.

Πόσο αποτελεσματικό είναι το Firewall σας; Θα είμαι 100% διασφαλισμένος;

Καταρχήν να ξεκινήσουμε με μια απαραίτητη διευκρίνιση: ποτέ κάποιος δεν πρόκειται να είναι 100% ασφαλής στο διαδίκτυο. Μπορούμε όμως να ανεβάσουμε τον πήχη ασφαλείας όσο ψηλά γίνεται. Και αυτό κάνουμε με το Proactive Cloud Firewall μας. Δείτε αναλυτικά πως σας προστατεύουμε.

Γιατί να αναβαθμίσω την ιστοσελίδα μου; Αφού δουλεύει μια χαρά!

Η κυριότερη αιτία που τα sites "χακάρονται" είναι οι παλιές εκδόσεις μηχανισμών ιστοσελίδων, όπως Wordpress, Joomla κλπ. Αναβαθμίζοντας το site σας, κλείνετε τρύπες ασφαλείας που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι hackers. Διαβάστε περισσότερα.