Έλεγχος ασφάλειας ιστοσελίδων

Έλεγχος ασφάλειας ιστοσελίδων (Security Auditing)

Η ασφάλεια της πληροφορίας είναι ένα από τα σύγχρονα, διαρκώς εξελισσόμενα ζητήματα, όχι απλά σε θεωρητικό και κυβερνητικό επίπεδο αλλά και σε εταιρικό. Όλο και περισσότερες εταιρείες έχουν πρόσβαση και διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες, ή έστω οικονομικά στοιχεία πελατών, στοιχεία που είναι πολύ σημαντικό να μην πέσουν σε λάθος χέρια. Σε άλλες περιπτώσεις είναι σημαντική η προστασία και άλλου είδους, μη προσωπικών ή εξ ορισμού ευαίσθητων πληροφοριών, με στόχο τη διατήρηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για παράδειγμα.

Η επιδίωξη για αυξημένη ασφάλεια δεν περιορίζεται μόνο σε υπολογιστές και προγράμματα, αλλά και σε ανθρώπους. Ποιος έχει πρόσβαση σε τι και γιατί; Πώς μεταφέρεται εσωτερικά η πληροφορία στα πλαίσια της καθημερινής επικοινωνίας και συνεργασίας; Σε περίπτωση επίθεσης στα συστήματά σας τι θα λυγίσει πρώτα; Πόσο χρόνο θα έχετε να αποφύγετε τα χειρότερα; Όλα αυτά τα πρακτικά και ρεαλιστικά ερωτήματα παίρνουν απαντήσεις με τακτά Security Audits.

Η Web and Art Solutions είναι σε θέση να προβεί σε αξιολόγηση διαδικασιών και συστημάτων ασφαλείας προκειμένου να εντοπίσει αδυναμίες και να προτείνει λύσεις, μέτρα και αλλαγή σε "κακές" συνήθειες. Αυτή είναι και η ρεαλιστική προσέγγιση μιας και το "ό,τι κλειδώνει, ξεκλειδώνει", ως γνωμικό, δεν είναι τυχαίο που αντέχει στο πέρασμα του χρόνου. Συνεπώς η πραγματική προτεραιότητα είναι να εντοπίζονται οι όποιες αδυναμίες και να λαμβάνονται μέτρα ώστε, αν έρθει το χειρότερο, να περιοριστεί η ζημιά.

Η Web and Art Solutions μπορεί να αναλάβει την αξιολόγηση της υποδομής σας αλλά και του τρόπου εσωτερικής λειτουργίας της εταιρείας σας και να σας βοηθήσει να είστε όσο πιο ήσυχοι γίνεται. Διότι η διασφάλιση της πληροφορίας δεν είναι απλά θέμα άποψης ή επιλογής αλλά, κατά περίπτωση, απαιτείται από το κράτος και, πολύ περισσότερο, από τους ιδιώτες/πελάτες με τους οποίους εσείς, όπως και εμείς, επιθυμείτε να διατηρείτε σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας και, μαζί, θα φροντίσουμε να μάθετε πού βρίσκεστε σε θέματα ασφαλείας αλλά και να μειωθούν οι έγνοιες σας.