Blacklist Removal
Αφαιρέστε γρήγορα την ιστοσελίδα σας από μαύρες λίστες
Το άγχος και ο πανικός που προκαλεί το blacklisting δεν είναι αστεία υπόθεση και το αντιλαμβάνονται και οι επισκέπτες. Η Google ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία που διατηρεί μαύρες λίστες μπλοκάρει ουσιαστικά την πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας και το παρουσιάζει ως επικίνδυνο προορισμό. Συν τοις άλλοις μπλοκάρονται τα emails από το συγκεκριμένο domain πράγμα που εκμηδενίζει ουσιαστικά την επικοινωνία με τρίτους.
Εννοείται ότι δεν πρέπει να χάνεται χρόνος σε τέτοιες περιπτώσεις. Πρέπει να αφαιρείται η μόλυνση/απειλή από την ιστοσελίδα και ύστερα ακολουθούνται οι απαραίτητες διαδικασίες για την αφαίρεση του site από τις απανταχού μαύρες λίστες.

Πώς βγαίνουμε από τις μαύρες λίστες;
Το blacklisting μπορεί να είναι καταστροφικό για ένα website. Θα δείτε splash pages να προειδοποιούν χρήστες για την επικινδυνότητα της ιστοσελίδας, ακόμη και προειδοποιήσεις δίπλα σε αποτελέσματα αναζήτησης. Εμείς φροντίζουμε, αφού λυθεί το όποιο πρόβλημα, να αφαιρεθεί το site σας όσο πιο γρήγορα γίνεται από τις μαύρες λίστες και καλύπτουμε πάρα πολλές περιπτώσεις.
- Search Engine Blacklisting
- Desktop AntiVirus Blacklisting
- Search Engine Result Page (SERP) Warnings
- Google Blacklist
- “The site ahead contains malware” σε Chrome
- “Reported Attack Page!” σε Firefox
- Google Diagnostic Safe Browsing Reports
- Bing Blacklist
- McAfee SiteAdvisor
- “This site may be hacked” σε αποτελέσματα αναζήτησης
- “This site may be compromised” σε αποτελέσματα αναζήτησης
- “This site may harm your computer” σε αποτελέσματα αναζήτησης
- Norton Safe Browsing
- Phish Tank
- AVG
- SpamHaus Domain Block List (DBL) s
- Bitdefender
- Avast
- Yandex (via Sophos)
- ESET
- Και πολλά, πολλά ακόμη σενάρια
Η διαδικασία του blacklisting
Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του ζητήματος, η Google περνά καθημερινά 10.000 ιστοσελίδες σε μαύρη λίστα. Με πάνω από 100 εταιρείες να διατηρούν ξεχωριστή λίστα, είναι σίγουρο ότι μπλοκάρονται πάρα πολλά sites που μοιράζουν κακόβουλο περιεχόμενο. Όταν μπει σε μαύρη λίστα μια ιστοσελίδα χάνει το 95% της οργανικής επισκεψιμότητας, με ανάλογες φυσικές επιπτώσεις στην επιχείρηση και το brand της.
Η διατήρηση της ακεραιότητας και της φήμης της ιστοσελίδας σας είναι προτεραιότητα. Οι εταιρείες που αναλαμβάνουν το blacklisting πασχίζουν για να προστατεύσουν τους χρήστες τους. Αν λοιπόν έχουν στοιχεία που λένε ότι το site σας μπορεί να είναι επικίνδυνο, το μπλοκάρουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν εντοπίζεται κακόβουλο λογισμικό και περιεχόμενο κρυμμένο στην ιστοσελίδα σας, το οποίο θα μπορούσε να κάνει ζημιά στους επισκέπτες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εκτελέσιμα αρχεία, trojan horses, phishing schemes, pharma hacks και information scrapers. Τις περισσότερες φορές ο ιδιοκτήτης της σελίδας δεν έχει αντιληφθεί καν ότι έχει πέσει θύμα hacking, όχι τουλάχιστον πριν να είναι ήδη αργά.
Η “βιομηχανία” του blacklisting
Οι μηχανές αναζήτησης έχουν ως απόλυτη προτεραιότητα να παρουσιάζουν χρήσιμα αποτελέσματα στους χρήστες τους. Συνεπώς είναι προς το συμφέρον τους να αποφεύγουν την εμφάνιση web spam ή οποιουδήποτε επικίνδυνου περιεχομένου, όχι τουλάχιστον χωρίς ξεκάθαρες προειδοποιήσεις για τους κινδύνους. Αντίστοιχα προγράμματα antivirus που χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε χρήστης στους υπολογιστές του έχουν την υποχρέωση να τον προστατεύσουν από ιούς και λοιπές απειλές. Ο κλασικός τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεται αυτό είναι με το μπλοκάρισμα της πρόσβασης σε websites που έχει διαπιστωθεί ότι διανέμουν drive-by-downloads και άλλο κακόβουλο περιεχόμενο.
Αίτια και επιπτώσεις
Οι σελίδες και ειδοποιήσεις που μπλοκάρουν την πρόσβαση σε ύποπτο site περιλαμβάνουν συνήθως link προς περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι θεωρείται ύποπτο. Μεταξύ αυτών μπορεί να βρείτε δείγματα, κατηγορίες και στατιστικά που σχετίζονται με κακόβουλο περιεχόμενο που εντοπίστηκε στο μολυσμένο site. Άπαξ και σημειωθεί μια σελίδα ως επικίνδυνη, η πλευρά που διατηρεί μαύρη λίστα μοιράζει την πληροφορία στο δίκτυο των υπηρεσιών της. Αυτό σημαίνει πως οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί τα προϊόντα της θα βλέπει προειδοποίηση όταν προσπαθεί να επισκεφθεί μολυσμένο website.
Σύνθετο Blacklisting
Οι εταιρείες αυτές χρησιμοποιούν και δίκτυα συνεργατών. Άρα όταν ένα site μπει σε μαύρη λίστα, η αντίδραση επεκτείνεται σε ολόκληρο το δίκτυο συνεργατών, κάνοντας άλλες εταιρείες να ερευνήσουν την περίπτωση και να μπλοκάρουν με τη σειρά τους την ύποπτη ιστοσελίδα. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να ασχολούμαστε με το αρχικό blacklisting όσο πιο γρήγορα γίνεται, πριν καν περάσει το μπλοκάρισμα και στους υπόλοιπους συνεργάτες ενός δικτύου. Και η υπηρεσία μας μπορεί να σας βοηθήσει είτε βρίσκεστε ήδη σε μαύρη λίστα είτε για να αποφύγετε τέτοιο ενδεχόμενο στο μέλλον.
Μερικά σενάρια blacklisting:
- Το website ανακατευθύνει τους επισκέπτες και porn site, site για δάνεια ή κάτι ανάλογο
- Η σελίδα δείχνει ως ενδεχομένως μη ασφαλής σε Google, Bing και άλλες μηχανές αναζήτησης
- Ο host έχει ρίξει το site σας ή σας ειδοποιεί πως έχετε μολυνθεί
- Βλέπετε άσχετες παραπομπές σε φαρμακευτικά προϊόντα κ.ά. στην ιστοσελίδα σας
- Βλέπετε λίστες τραπεζών στο server σας χωρίς να τις έχετε βάλει ποτέ εσείς εκεί
- Οι επισκέπτες παραπονούνται ότι τα προγράμματα antivirus που χρησιμοποιούν τους εμποδίζουν να επισκεφθούν το site σας (π.χ. McAfee, AVS, Microsoft κ.λπ.)
- Βλέπετε χρήστες και admins στο site σας που δεν δημιουργήσατε ή/και δεν εξουσιοδοτήσατε ποτέ
- Το site σας είναι σημειωμένο ως μέρος Phishing Lure campaign